Home

Koffie volgens Illy


SELECTIE VAN DE CRU'S


Bij illy werken de koffieproevers in een team. Dit versterkt hun individuele kennis en gevoeligheid. De selectie van de cru’s die deel gaan uitmaken van de melange is een delicaat proces: elke twee maanden proeven ze de gekochte koffie opnieuw om na te gaan of de kenmerken waarvoor deze koffie werd gekozen, nog aanwezig zijn. Elke partij wordt tot acht keer geproefd en beoordeeld voordat deze wordt toegevoegd aan de melange.


Cru: plantage die een eersteklasproduct oplevert. Deze term die voor deze koffie wordt gebuikt, wordt ook gebuikt voor wijn en cacao


WIE IS DE KOFFIEPROEVER?


Wat een oenoloog is voor wijn, is een koffiemelangeerder voor koffie: een sleutelfiguur die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het eindresultaat. Het werk van koffiemelangeerder vertoont sterke gelijkenissen met het werk in wijnkelders en gebeurt volgens een proces dat analoog is aan dat van champagne: wijnhuizen verkopen hun ideale assemblage, samengesteld uit verschillende jaartallen, om de consumenten hun ‘idee’ van ideale champagne te geven. Zo kiezen koffiemelangeerders ieder jaar opnieuw de partijen koffie die gekocht moeten worden. Ze laten zich hierbij leiden door de oogst te analyseren en te beoordelen. Dit leidt tot een evenwichtige en excellente melange.



ILLY ART COLLECTION


In 1992 gaf een groep kunstenaars naar aanleiding van een idee van Francesco Illy uitdrukking aan hun creativiteit op het oppervlak van een koffiekopje dat door Matteo Thun voor illy ontworpen was.

 Zo ontstond de eerste illy Art Collection, die een voorwerp uit het dagelijkse leven veranderd heeft in een wit doek waaraan meer dan 100 kunstenaars van internationale faam, grote meesters en jonge talenten, zich gewaagd hebben.

 Vijfentwintig jaar later laten de hoofdrolspelers van de hedendaagse kunst zich nog steeds inspireren door het witte oppervlak van het illy koffiekopje en maken het drinken van een espresso tot een ervaring die de zintuigen en de geest prikkelen.

ONTSTAAN MILK 'n SUGAR


Ik, Bart, sudeerde in 2002 af in de hotelschool Sint-Niklaasinstituut te Kortrijk.  Daarna ging ik mij nog specialiseren in hotelbeheer in Koksijde.

Stijn volgde ook een horeca-opleiding maar dan aan de hotelschool 'Tweebruggen' in Gent en studeerde af in 2000. 


De horecamicrobe zat ons beiden in het bloed.  Gepassioneerd gingen we aan het werk op verschillende plaatsen tijdens de vele weekends.  Ondanks de vaste job, liet de horecat ons niet los.  Een eigen zaak was zowel voor Stijn als mezelf een droom.


De doorbraak kwam er in juni 2015, we vonden dit pand.  We vonden dit koffiehuis.  Beiden gepassioneerd door koffie vonden dit dus de ultieme keuze om hier onze zaak van te maken.


Hier in ons koffiehuis 'Milk 'n Sugar' willen we jullie dan ook hartelijk ontvangen en verwennen met een correct (h)eerlijke koffie, een liefdevolle koffiebereiding, een lekker stuk vers gebak, een ander deugddoend pleziertje...


Ruik de aroma's

Voel je welkom

Voel je thuis


Bart & Stijn


Volg ons op FB

Cadeaubonnen???


Bij ons kan je terecht voor een cadeaubon, of beter genaamd een ontbijt bon.  Want de cadeaubonnen zijn enkel geldig op ontbijt. 


Wenst u toch een cadeaubon waarmee ze volledig zelf kunnen kiezen, dan raden wij de Ieperse Kadobon aan. 


VERKOOPSARTIKELEN


Op zoek naar leuk porselein voor je koffie of thee??  Merken die in ons gamma zitten, zijn Illy - Bialetti - etc..


Kom zeker eens een kijkje nemen naar ons gamma.   

Milk 'n Sugar

Vandenpeereboomplein 29

B-8900 Ieper

Tel: +32 57 375 165

Mail: info@milknsugar.be

 

BE 0629.903.845